Curve – a bankkártyák királya

Kicsit túlzónak tűnhet a cím, de higgyetek nekem, közel sem az!

Na de mi is az a Curve? Egy egyszerű plasztik kártya, amihez ingyen hozzájuthatsz és az összes bank/hitelkártyádat kiváltja, sőt ha ITT REGISZTRÁLSZ, akkor még 5 fonotot is kapsz ajándékba, de erről később.

Képtalálatok a következőre: curve

Az első és legfontosabb dolog, hogy 2 csomag létezik, egy telejesen ingyenes és egy fizetős. Én az ingyenest használom immáron több, mint egy éve és bőven elég az igényeimnek, úgyhogy ezt fogom nektek bővebben kifejteni. Én tipikusan az a srác vagyok, aki mindenhol kártyával fizet és csak azért van nálam 3-5e Ft KP, hogy ha valahol mégsem lehet kártyával fizetni, ne maradjak hoppon.

Tehát adott először is egy Curve nevű mobilalkalmazás, amit fel kell telepítened, majd egy angol regisztrációs folyamaton végigbogarászva beregisztrálnod, megadni a címed és kiválasztani az ingyenes (kék) kártyát, amit 2 héten belül kipostáznak neked mindenféle költség nélkül.

Amint megérkezik a fizikai Curve kártyád, akkor kezdődnek az izgalmak, ugyanis az alkalmazásba fel tudod venni az összes plasztik bankkártyádat. Csak 1 kártyád van? Sebaj, akkor is megéri, csak olvass tovább! Innentől kezdve elég, ha csaka Curve kártya nálad van és az aként a kártyaként fog viselkedni, amelyiket kiválasztod az alkalmazásban. Elég csak 1-szer kiválasztani, mert amíg nem váltasz másik kártyára az appban, addig a Curve kártya az utoljára kiválasztottként fog működni.

Oké, de pontosan miért is jó ez neked?

  • Ha ellopják a Curve kártyád, azt az appban zárolhatod és mégsem az eredeti kártyáid tűntek el.
  • Idehaza, a saját pénznemedben havonta 10 alkalommal vehetsz fel felvételi díj nélkül készpént akármelyik banki ATM-ből, alkalmanként maximum 75.000 Ft-ig. A további felvétek díja 1,5 GBP-nek megfelelő HUF. Ebben az a jó, hogy ha pl. van Erste kártyád, kellene gyors pénz, de a közelben csak OTP van, az nem akadály. Curve-el mindenféle díj nélkül tudsz felvenni KP-t az Erste-s kártyádról akármelyik ATM-ben.
  • Külföldön is igazak a fentiek, viszont csak havi egyszer 75.000 Ft értékig, de akár többszörre is (max. 10-szerre) felveheted, nem muszáj egyszerre.
  • Pénzt küldhetsz másik Curve felhasználónak akármelyik kártyádról, mint ha csak egy bolti fizetést végeztél volna. A másik fél azonnal kap róla egy értesítést és kiválaszthatja, hogy melyik kártya mögötti számlára szeretné fogadni az összeget. Teljesen díjmentes ez a folyamat is mindkét fél részére!
  • Időutazás. Most figyelj! Ha vásárolsza Curve mögött lévő egyik kártyádról, de 2 héten belül meggondolod magad a tranzakcióval kapcsolatban, hogy azt inkább másik kártyáddal kellett volna fizetni, a Curve megoldja. Kiválasztod a terhelt kártyád tranzakcióját, majd hogy időutazás és hogy melyik kártyát akarod helyette használni. A Curve a háttérben 1-2 napon belül végbeviszi a kérést.Ha még nincs lekönyvelve a banknál az összeg, abban az esetben pedig pillanatok alatt visszavonja azt és beterheli a másik kiválasztott kártyát.
  • Külföldi és/vagy online vásárlás esetén nagyon kedvezményes középárfolyamon vált, mint pl. a Revolut.
  • Az appban van egy virtuális kártya is, amire 3 hónapon keresztül előre kiválasztott üzletekben 1% jóváírást kapsz a vásárlásaid után. Valamint ide kapod meg az 5 fontodat is, amiről az elején írtam, ha azon a linken regisztrálsz. Ha te is meghívsz embereket, utánuk is kapsz 5 fontot, az is oda íródik a virtuális kártyádra. Ha arról akarsz vásárolni, egyszerűen azt választod ki, nem a bevitt fizikai kártyáidat. Ilyen egyszerű.
  • Apple Pay alá is berakható a Curve, innentől kezdve akármelyik kártyánkkal tudunk fizetni a Curve-ön keresztül Apple készülékeinkkel, legyen az telefon vagy óra. Google Pay-el, SAMSUNG Pay-el is működik a kártya, hamarosan Magyarországra is bevezeti a Google Pay-t, úgyhogy utána Androiddal is tudjuk majd használni érintéses fizetéshez.

Na, sikerült meggyőznöm arról, hogy egy ilyen ingyenes kártya hasznos lehet számodra akár Magyarországon is? Még abban az esetben is, ha csak 1 bankkártyád van? Ha igen, kezdd el most a kártya ingyenes igénylését és zsebeld be az 5 fontot, amit az első kártyás vásárlásod alkalmával írnak jóvá.

Admin
Xiaomi és Home Assistant függő, Google Home tulajdonos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*